TJÄNSTER 2017-09-21T15:21:49+00:00

Tjänster

Modern maskinpark med stor kapacitet

Rotage har en modern maskinpark med hög automatisering, stor kapacitet och vi kan erbjuda många tjänster.

Vi erbjuder:
• laserskärning
• stansning
• bockning
• svetsning
• montering

Vår maskinpark utvecklas kontinuerligt vilket ger våra kunder en optimal och kostnadseffektiv produktion. Vi har en av norra Europas mest avancerade anläggningar med helautomatiserat tillverknings- och lagersystem från Trumpf och Stopa. I vår produktion finns även robotiserad kantpressning och svetsning.

Vi ombesörjer en komplett tillverkning av olika produkter, inklusive efterbehandling som tex ytbehandling och montering

Vårt breda kunnande och långa erfarenhet av branschen, tillsammans med en komplett maskinpark gör oss konkurrenskraftiga inom detalj- och komponenttillverkning.

Vi försöker hitta individuella lösningar tillsammans med våra kunder som passar bäst för olika typer av detaljer och sätter fokus på att hela kedjan blir så effektiv som möjligt.

STOPA – högautomatiserat lager vilket underlättar för alla tjänster som Rotage erbjuder.

Laserskärning

Vi har nu den senaste tekniken inom laserskärning – en fiberlaser. Maskinen är integrerad med vårt Stopa lagersystem och är rikligt utrustad med både BrightLine, CoolLine och automatiskt nozzelbyte.

I fiberlasern skär vi i format upp till 3000 x 1500 mm och max 25 mm i kolstål, rostfritt och aluminium. I våra övriga lasermaskiner skär vi i format upp till 3000 x 1500 mm, max 20 mm i kolstål och 12 mm i rostfritt samt 10 mm i aluminium.

Lasertekniken klarar figurer och former som man aldrig kan uppnå med någon annan metod och erbjuder stora möjligheter både vad gäller konstruktion och materialval.
Vilket medför att lasertekniken är effektiv och konkurrenskraftig.

För att se en film om laserskärning klicka här.

En av Rotage många tjänster är laserskärning. Vi har en fiberlaser.

Stansning

I våra moderna stansmaskiner med plåtformat 3000 × 1500 mm har vi automatiska inmatningssystem och även sorterings- och staplingssystem.

Med rätt verktyg i maskinerna kan de även utföra viss bockning samt gängning och formning. Maskinernas höga accelerationstakt gör dem mycket produktiva. Materialtjocklekar som bearbetas är 4 mm i kolstål, 2 mm i rostfritt och 8 mm i aluminium.

För att se en film om stansning klicka här.

En av Rotage många tjänster är stansning.

Bockning

Vi kan erbjuda både manuell kantpressning och robotiserad bockning. Avancerade produkter i små serier bockas med fördel i våra manuella kantpressar där vi har hög flexibilitet. Vi klarar att bocka detaljer upp till 4 meter.

Med robotbockning ökar repeterbarheten samtidigt som tillverkningen blir mer kostnadseffektiv, vilket gynnar större och återkommande serier.

För att se en film om robotbockning klicka här.

En av Rotage många tjänster är bockning och kantpressning. Vi kan göra manuell bokning/kantpressning, men vi har även robotiserade kantpressar och bockcell. Så vi kan bocka plåt på alla vis.

Salvagnini

Våra Salvagninimaskiner – S4X och P4X – stansar, klipper och bockar plåten från början till slut, allt i ett flöde. Detta ger oss en hög flexibilitet.

Vår högteknologiska bockautomat med sax ger oss korta ställtider förutom flexibilitet. Det finns stor potential i precisionsbockning, och med rätt flöde ger det stora tidsvinster jämfört med vanlig kantpressning.

Då bockcellen är utrustad med sax ger det oss möjlighet att tillverka komplicerade former, såsom rundade radier, i en och samma maskin. Vi kan klippa långsmala detaljer, vilket vi inte kan göra i våra robotiserade kantpressar.

För att se en film om Salvagnini klicka här.

I Rotage Salvagnini Line stansar, klipper och bokas plåten i ett flöde.

Robotsvetsning

Med vår robotsvets ABB IRBP D600, med styrsystem IRC5 plus, får vi korta cykeltider och mycket god åtkomlighet då roboten har en räckvidd på 1850 mm.

Lägesställaren klarar 600 kg per sida och är fleraxlig, vilket gör att den klarar synkroniserade rörelser.

I Rotage robotsvets har vi även fogfäljning

Svetsning

På vår svetsavdelning arbetar ett 10-tal svetsare som utför arbeten i både tunnplåt och kraftigare material.
Vi svetsar mig, mag och tig och hanterar både kolstål och rostfritt material i vår svetsverkstad.

När det gäller svetsning utför Rotage arbeten i både kolstål och rostfritt material

Montering

I vår monteringsavdelning kan vi både del- och slutmontera produkterna. Detaljerna sammanfogas och slutförpackas efter er specifikation. Vi har flexibla montagestationer som lätt växlas mellan våra olika komponenter.

Montage är också en av våra tjänster. Där vi utför allehanda montering.

Prototyptillverkning

Vi sätter stort värde i tidig kontakt med kunden och att då få vara med i ett uppstarts skede för era nya prototyper/projekt. Vi kan då i ett tidigt stadie se om produkten är tillverkningsbar och framförallt på ett kostnadseffektivt sätt.

Vi kan erbjuda simulering av 3d filer vilket ger oss möjligheten att fånga eventuella hinder innan tillverkning startat. Använd vår kompetens som ett bollplank för att redan från början se vilka processer som är bäst för er idé.

Vår prototyptillverkning går genom våra seriemässiga maskiner men under ett eget flöde.

Vi hjälper också till att ta dina gamla konstruktioner till nya nivåer. Genom att sammanföra våra produktionstekniker med era konstruktörer och inköpare kan vi gemensamt åstadkomma smarta lösningar. Här skapar vi besparingar tillsammans med er!

En tjänst vi kan bistå med är prototyptillvärkning.

Lasermärkning

Lasermärkning är mycket användbart inom tillverkningsindustrin där det finns ökade krav när det gäller spårbarhet och individmärkning. Märkning av olika logotyper görs med fördel i denna maskin.

Märkmetoden är flexibel och har bra motstånd mot förslitning och nötning, vilket gör lasermärkning till en vinnande metod.

Komponenter i metall, plast och ytbehandlade material kan märkas snabbt och effektivt.

Rotage kan erbjuda tjänster inom märkning med hjälp av lasermärkning.

Övriga tjänster

Vi kan erbjuda punktning, gradning/slipning, trumling samt montering av presskruv/mutter på era detaljer. Detaljer med fräsning, borrning eller gängning tillverkas med fördel i vår CNC-styrda fleroperationsmaskin.

Med hjälp av vår mätmaskin kan vi ta fram olika typer av mätprotokoll för era detaljer.

Ytbehandling
Med hjälp av våra kunniga samarbetspartner kan vi även ombesörja pulverlackering, varmförzinkning och elförzinkning.

Övriga tjänster – Punktning, gradning, slipning, trumling, fräsning, borning, gängning, flerop och m.m. För att kuna hjälpa till med detta så har vi bland annat gradmaskin, slipmaskin, vibrationstrumling, fleroperationsmaskin och m.m.