Hoppa till huvudinnehållet

Rotage i Kvänum

Sedan 1970-talet har Rotage AB utvecklats till att bli en av Sveriges vassaste legotillverkare av plåtdetaljer och stålkomponter till tillverkningsindustrin. Betydande investeringar i modernaste maskinerna gör att vi kan erbjuda en sällsynt hög automationsgrad enligt senaste teknik. Genom att använda dig av vårt kompletta utbud av legotjänster kan du minska din leverantörsflora.
1200X800 Ca00001201

VÅRA DETALJER SPRIDS UT I VÄRLDEN

Tack vare mycket kompetenta och erfarna medarbetare är Rotage idag inte bara är en komplett helhetsleverantör utan också en mycket innovativ rådgivare. Vi tar din detalj från idé till färdig produkt! Våra ­kunder återfinns främst inom den svenska tillverknings­industrin. Ofta handlar det om större ­exportföretag på den globala marknaden. Ett äkta bevis för att vi lever upp till deras höga krav på kvalitet, leveranssäkerhet och utvecklingsmöjligheter.

 

YOUR CUTTING EDGE STEEL PARTNER

Som komplett plåtbearbetningspartner har vi de bästa resurserna att tillverka högkvalitativa produkter exakt efter dina krav på precision och effektivitet. Vår tillgång till två förstklassiga och starkt automatiserade produktionsanläggningar gör att vi kan säkra leveransen i tid, direkt in i din produktionslinje. Utmana gärna vår innovativa kompetens och personliga service inom plåtbearbetning!

 

Citat 1000X1000

Affärsidé

”Rotage AB skall med senaste teknik vara komponentleverantör av laserskurna och stansade plåtprodukter till den skandinaviska marknaden. Produkterna skall säljas till rätt pris och kvalitet, detta genom värdeskapande arbetsprocesser med hög grad av automatisering och kunskap.”

 

Vision

”Med engagerade medarbetare och högteknologisk produktion skall vi göra våra kunder konkurrenskraftiga.”

1979

Med en verktygslåda i hand grundade Ingemar Ronger det ursprungliga företaget Rongers Montage.

1982

Första verkstaden iordningsställs i egen regi.

1990

Den först lasermaskinen köps in från Bystronic.

1998

Ny fabrik på 2600 kvm byggs.

2000

Investerar i en stansmaskin och miljöcertifieras enligt ISO 14001.

2005

Investerar i helautomatiskt lager från STOPA.

2012

Investerar i en svetsrobot från ABB och är därmed automatiserade i alla processer.

2015

Vår värdegrund STARK växer fram och investering sker i en Fiberlaser.

2023

Ny fabrik på 8.000 kvm byggs ihop med tidigare verksamhet och skapar en total produktionsyta på 17.000 kvm.

Rotage som samarbetspartner

Tillförlitlighet och ärlighet är viktigt för oss. Även om vår höga automationsgrad och nya maskinteknik är betydelsefull, är den ingenting utan våra medarbetare och deras kunskap och kompetens. Bakom varje maskin eller robot står en ansvarsfull person som ser till att din komponent blir exakt så som du vill ha den. Du märker vårt personliga engagemang redan vid första kontakten. Tillsammans med dig som kund hittar vi en skräddarsydd lösning för varje komponent och sätter fokus på att hela kedjan blir så effektiv som möjligt.

Kontakta oss
Samarbete 1200X800 Ca00001011

Vår vardag

Vardagen på Rotage är positiv, effektiv och utvecklande. Alla medarbetare tar stort ansvar för att leverera plåtkomponenter av högsta kvalitet i tid till våra kunder. Produktionen erbjuder många olika arbetsmoment, vissa mer datoriserade andra mer manuella, men alla lika viktiga för slutresultatet. Namnet Rotage står för att det alltid händer saker, att vi ständigt går framåt, gillar utmaningar och ger våra medarbetare möjlighet att växa inom företaget.

Två produktionsanläggningar säkrar din leverans

Rotage AB i Kvänum och Plåtmodul AB i Mjölby är två fullskaliga plåtbearbetnings­anläggningar som har gemensam ledning och försäljning. Detta breddar vårt erbjudande, säkrar vår kompetens och dubblar våra bearbetningsresurser. Vårt helhetserbjudande överträffar de flesta. Som vår kund kan du därför tryggt förlita dig på att din leverans anländer precis som du vill ha den på utlovad tid.

 

Läs mer om Plåtmodul